СОЛ за здравствената индустрија

Управување со клетки (CellManagement)

Спроведувањето на протоколите за напредни терапии, инженеринг со ткива и развој на сродни клинички студии мора да се одвива во средини класифицирани според директивите UNI EN ISO и cGMP, и тоа се смета за еквивалент, во секоја релевантна смисла, на производството на традиционални лекарства.

СОЛ нуди комплетна услуга на проектирање, изградба, управување и одржување на cGMP лаборатории со позитивен притисок (Фабрика за клетки, Чиста соба) или негативен притисок (BL)за обработка и производство на клетки, ткива, органи, биолошки фармацевтски производи и активни состојки.

Услугата на СОЛ за управување со клетки се состои од неколку модули:

  • проект за лабораторија
  • изградба на објект и постројка
  • снабдување со апарати и потрошен материјал
  • cGMP проверка на објектот и повторна проверка
  • софтвер за работа со и управување со биолошки примероци
  • одржување на објектот и курсеви за обука

СОЛ за здравствената индустрија
Сакате нешто да пријавите? Потребни ви се повеќе информации?
Контактирајте не на