Храна & пијалаци

Вршење притисок со азот на принцип капка по капка и инертизација

Благодарение на инертната природа на азотот, кој не се раствора во течности или храна, технологијата капка по капка на СОЛ овозможува комбинација на предностите на заштитната атмосфера со предностите за намалување на просторот потребен за да се сместат шишињата во ПЕТ амбалажа, благодарение на ефектот на притисокот, така што шишињата се редат повисоко и има заштеда на трошоците за оформување на ПЕТ амбалажите благодарение на можноста за намалување на нивната тежина.

Системот капка по капка исто така овозможува висока продуктивност, до 300 контејнери / шишиња во минута, со голема прецизност и ограничена потрошувачка на азот и граница на толеранција +/- 5% од потребната количина на азот за секој пакет / контејнер.

Најголемите производствени процеси кои имаат корист од оваа постапка се:

флаширање на негазирана минерална вода;

пакувања на пијалаци, негазирани пијалаци, овошни сокови и други негазирани пијалаци;

пакувања на течни или полуцврсти прехранбени производи (сосови, пиреа и сл.) или цврсти производи во тегли и конзерви (јаткасти производи).

Сектори на употреба

СОЛ за индустрија
Потребни ви се повеќе информации?
Контактирајте не на