Серија Енермикс комфорт (ENERMIX comfort)

Серија Енермикс комфорт (ENERMIX comfort)

Енермикс, комплетна лепеза на технички гасови за добивање на врвни перформанси при сечење и заварување. Серијата КОМФОРТ е гарант за докажан и квалитетен производ. Искуство градено повеќе од 90 години применето во врвни технологии.

Енермикс C

Заштитна мешавина за рачно и автоматско GMAW заварување на нелегиран и нисколегиран челик, најдобро за лимови со средна дебелина.

Енермикс M

Карактеристики:

- се користи кај заварување со обложена и необложена жица

- исто така се користи за лачно заварување

- може да се користи во сите позиции

-добра стабилност на лакот

-добра моќ на пенетрација

-добра естетика.

Енермикс BS

Мешавини за GTAW заварување на дуплекс и супер-дуплекс челик.

Исто така се користи кај заварување на аустенитен нерѓосувачки челик кој не е стабилизиран со титаниум.

Енермикс OX

Заштитни мешавини за GMAW заварување на нерѓосувачки челик, најдобро за тенки табли.

Во споредба со мешавините со Ar/CO2, трансферот на метал може да се направи со помалку струја.

Карактеристики:

- пред се се користи залачно заварување

-добрастабилност на лакот

-добра брзина на заварување

-без прскање

- рамна заварена линија

- помал ризик од засеци

- помалку испарување.

Податоци за безбедност

СОЛ за индустрија
Потребни ви се повеќе информации?
Контактирајте не на